azonnali fogpótlás zalaegerszeg

Lehetséges azonnali fogpótlás akár a fogeltávolítás napján vagy kevés csont esetén?

azonnali fogpótlás zalaegerszeg

A zalaegerszegi Iván Implantológia klinikán igen! A csonthiány a fogeltávolítás utáni állapot sok páciens számára komoly kihívást jelent, és gyakran tartanak attól, hogy az implantációt követő gyógyulási időszakban vagy a fogeltávolítás után fog nélkül maradnak. Ez nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is kellemetlen lenne. Szerencsére a fogászatban alkalmazott modern technológiák és eljárások lehetővé teszik, hogy a páciensek fogorvosi klinikánkról fogeltávolítás, implantációt követően azonnal ideiglenes fogpótlással távozhassanak, így elkerülve a fogatlansággal járó kényelmetlenségeket. Ezek az innovatív megoldások nemcsak gyorsabb gyógyulást biztosítanak, de tartós és megbízható eredményt is nyújtanak.

 

Milyen technikákkal érhető el azonnali fogpótlás?

  1. Kisméretű csonthiány esetén

Az azonnali fogpótlás kulcsa az implantátumokban és a modern sebészeti technikákban rejlik. Amennyiben a páciens rendelkezik elegendő csontállománnyal, az implantátum beültetése után azonnal rögzített, fix ideiglenes pótlást kaphat, így a gyógyulási időszak alatt sem kell aggódni a foghiány miatt. A teljes gyógyulás 3-5 hónapig tart, ezután kerül sor a végleges fogpótlás elkészítésére.

 

  1. Teljes vagy nagyméretű csonthiány esetén speciális Zygoma, Pterygoid és Nasalis implantátumokkal

Amennyiben a páciens nem rendelkezik elegendő csontállománnyal, speciális implantátumok és pozíciók, a Zygoma, Pterygoid és Nasalis implantátumok alkalmazása lehetőséget nyújt az azonnali fix pótlásra csontpótlás nélkül is. Dr. Iván Gyula, aki 2024-ben elnyerte a rangos Nobel Biocare excellence díjat, a speciális implantátumokkal hatékony megoldást kínál azok számára, akik súlyos csonthiánnyal küzdenek. Az alkalmazott innovatív technikáknak köszönhetően az implantátumok alternatív csontterületekbe rögzülnek, így elkerülhető a bonyolult csontpótlás, és a páciens a műtét napján már fix ideiglenes fogpótlással távozhat. A speciális implantátumokkal történő műtéti eljárásról az alábbi linken olvashat bővebben: https://ivanimplantologia.hu/zygoma-egyedi-muteti-technika/

 

A Nobel Guide sablon használata fogászati implantátum beültetésénél

 

A modern fogászati technológia egyik legnagyobb fejlesztése a sablonos implantátum beültetés, amelynek segítségével az implantáció pontosan és precízen előre tervezhető. Magyarországon elsőként a mi zalaegerszegi fogászati rendelőnkben végeztek műtétet Nobel Guide Active segítségével 2010 májusában. A Nobel Guide sablonnak köszönhetően az implantáció gyorsabb és kíméletesebb, így a páciensek kevesebb kellemetlenséget tapasztalnak a beavatkozás során.

 

Miért hasznos a Nobel Guide sablon?

 

Mivel az eljárás során nincs szükség feltárásra (lebenykészítésre), ezért a műtét közben és után sem kell számítani vérzésre, duzzanatra, vagy fájdalomra, így pedig elkerülhető a lábadozási időszak is. A beavatkozás után a páciens visszatérhet a mindennapi életéhez, nincs táplálkozási vagy sportolási korlátozás sem. A rendkívül pontos, számítógép és CT segítségével történő tervezésnek köszönhetően leegyszerűsödik a műtéti eljárás bizonyos esetekben. Mindemellett nem kell aggódni a műtétet követő fogatlanságtól sem, hiszen a fix ideiglenes fogpótlás azonnal rögzíthető az implantátumokra. További információkat sablonnal irányított implantációs eljárásról az alábbi linken olvashat: https://ivanimplantologia.hu/fogbeultetest-a-legujabb-nobel-guide-active-val/

 

A fogpótlás során alkalmazott anyagok

 

Rendelőnkben különféle anyagok felhasználásával és CAD-CAM technikával készülnek a fogpótlások. A fix fogműveket kizárólag csavar rögzítéssel stabilizálunk az implantátumokon. A csavarral rögzített fogművek előnye a ragasztottakkal szemben az, hogy (egy 15 perces orvosi mukával) roncsolódásmentesen eltávolíthatók a szájüregből és vissza is helyezhetőek (javítás, tisztitás, diagnosztika céljából).

 

A CAD-CAM betűk a számítógéppel tervezett és számítógéppel vezérelt megmunkálást jelentik. Így ez az eljárás az emberi kéz gyakorlatából származó hibákat szinte teljesen kiküszöböli. Anyagtanilag lehet fém vagy cirkónium a váz, azonban mindkét esetben teljes porcelánborítást kap az alapszerkezet. Amíg a fém erős és jól elvékonyítható, addig a cirkónium alapú fogpótlás esztétikus és allergiamentes. Bármelyik megoldást választja, mindkettőjük rendkívül tartós. A cirkónium különösen ajánlott frontfogak pótlására, mivel az anyag természetes fehér színe tökéletesen illeszkedik a meglévő fogakhoz.

 

Az azonnali fogpótlás lehetősége ma már bárki számára elérhető, akár a fogeltávolítás napján. Zalaegerszegi fogászati rendelőnkben a legkorszerűbb technológiák és anyagok alkalmazásával gyors és megbízható megoldásokat kínálunk pácienseink számára.

 

Lépjen velünk kapcsolatba, hogy segítségünkkel Ön is megtapasztalhassa a magabiztos mosoly előnyeit!

 

FELNŐTT ÉS GYERMEK FOGÁSZATI MAGÁNRENDELÉS
A MUNKÁCSY MIHÁLY UTCÁBAN

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
08.00 órától – 20.00 óráig

Fogszabályozás:
Előre egyeztetett időpontban

Telefon:
+36-92-511-223
+36-92-346-277
+36-30-9854-366
új beteg felvétel – 1 mellék
fogszabályozás – 2 mellék
felnőtt fogászat, szájsebészet – 3 mellék

Email:
info@zalaifogorvos.hu

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
16.00 órától – 22.00 óráig

Munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon
(szombat, vasárnap), valamint ünnepnapokon:
07.00 órától – 13.00 óráig

Bejelentkezés:
Személyesen (munkanapokon 14:00 után)
Telefon (munkanapokon 14:00 után)
+36-92-315-602