Zygoma egyedi műtéti technikák

Implantátum beültetése csontpótlás nélkül

A modern műtéti technikáknak köszönhetően akár csontpótlás nélkül, a legnagyobb csonthiányos állapotban is lehet beültetést végezni, illetve azonnali fix fogakat készíteni. Ilyen eljárások a Zygoma, Pterygoid, Nasalis implantátum használata, az All-on-4 technika és a Nobel Guide 3D sablonos műtét.

Csonthiányos állapotok

Csonthiány több okból kifolyólag alakulhat ki, amelyek között szerepelnek a természetes élettani folyamatok és betegségek egyaránt. A fog eltávolítása után az állcsontban lévő fogmeder nyúlvány része egy természetes folyamat eredményeképpen, kortól függetlenül, sorvadásnak indul. Ez a folyamat azért következik be, mert a fogak eltávolítása után megszűnik a csontot stimuláló nyomás, amit a fogak rágási tevékenysége biztosított. Ennek hiányában az állcsont területe elkezd sorvadni, és csökken a csont sűrűsége és térfogata.

A csontsorvadást nem csak a fogak eltávolítása okozhatja, hanem különböző fogágybetegségek is hozzájárulhatnak a probléma kialakulásához. Fogágybetegségek, mint a periodontitis, gyulladást okoznak a fogakat tartó szövetekben, amelyek ha nem kezelik időben, a gyulladás a csontokat is érinti. Ez a gyulladásos állapot a csontokat roncsolja, ami tovább súlyosbítja a csontsorvadás folyamatát. A fogágybetegségek okozta csontvesztés fokozatosan történik, és ha nem avatkoznak közbe, akár az állcsont jelentős részének elvesztéséhez is vezethet.

Ezekben az esetekben az egyik megoldás a csontpótlás. Ilyenkor saját csontot vagy „idegen” csontot ültetünk be, amit membrán és titán szegecsek segítségével rögzítünk. Ez a művelet gyakran bonyolult, és hosszú, 9-12 hónapos gyógyulási és átépülési időszakot igényel, mely alatt azonnali fix fogpótlás nem készíthető, gyakran hosszú ideig tartó fogatlanságot eredményezve. Jellemzően ez egy nagyon költséges eljárás.

Alternatív implantátumok csonthiányos esetekben – Zygoma, Pterygoid, Nasalis Implantatum – Nobel Biocare

Másik megoldás az alternatív implantátum behelyezése. Ilyen esetekben az alternatív csont területekbe kerülnek az implantátumok, nem az elsorvadt fogágymederbe. Nasalis, azaz a csontos orr területe, Pterygoid, Retromolaris terület a felső állcsont hátulsó régiója, illetve az arccsont, azaz a Zygoma régiója. Itt jellemzően mindig van csont még a legnagyobb csontsorvadás esetén is. Így nincs szükség költséges, esetleges komplikált, hosszú lefolyású csontpótlásra. Bár maga a műtét speciális és nehéz kivitelezésű, mégis gyors és azonnal terhelhető az implantátum, azaz a műtét napján felcsavarozzuk rá a fix ideiglenes fogpótlást.

A csonthiányos helyzetekre fejlesztett alternatív megoldások között különösen kiemelkedő a Zygoma implantátum használata. Ez az eljárás forradalmi megoldást kínál azoknak a pácienseknek, akik nem rendelkeznek elegendő csonttal hagyományos implantátumokhoz. Azok számára, akik évek óta küzdenek a fogvesztés okozta problémákkal és eddig nem találtak hatékony megoldást a csonthiányos állapotuk miatt, a Zygoma implantátum jelentheti a végleges és tartós megoldást. Ezzel a módszerrel a olyan stabil és biztonságos rögzítést tudunk biztosítani, ami lehetővé teszi a páciensek számára, hogy visszanyerjék a megfelelő rágófunkciót és az esztétikus mosolyt. Az eljárás során speciális, hosszabb implantátumokat használunk, amelyek a járomcsontba rögzülnek, így biztosítva a szükséges stabilitást még akkor is, ha a csontállomány nem elegendő. A Zygoma implantátumok alkalmazása így nemcsak jelentős kényelmet és életminőség javulást hozhat a páciensek számára, de akár hosszú távú megoldást is kínálhat számukra.

Mi a Zygoma implantátum?

A Zygoma implantátum egy kifejezetten különleges és hosszú implantátum, amelyet a járomcsontba (zygomaticus csontba) ültetünk be. Ez a speciális eljárás lehetővé teszi, hogy azok a páciensek is, akik extrém csonthiánnyal küzdenek, stabil és megbízható fogpótlást kaphassanak. A Zygoma implantátum alkalmazása különösen hasznos azok számára, akiknek a hagyományos fogászati implantátumok nem nyújtanak megfelelő megoldást a jelentős csonthiány miatt. Ezen innovatív módszer révén a pácienseink élvezhetik az esztétikus és tartós fogpótlást előnyeit, amely javítja életminőségüket és önbizalmukat.

Zygoma implantátum előnyei

A Zygoma implantátum számos előnnyel jár, beleértve a gyorsabb kezelést, kevesebb műtéti lépést és az azonnali fogpótlást. Ennek köszönhetően a pácienseink sokkal rövidebb idő alatt térhetnek vissza mindennapi életükhöz, jelentős javulást tapasztalva az életminőségükben. Az azonnali fogpótlás lehetősége különösen nagy kényelmet jelent azok számára, akik gyors megoldást keresnek a foghiány problémájára. Ezen túlmenően, a kevesebb műtéti lépés is hozzájárul a gyorsabb gyógyulási folyamathoz, csökkentve a komplikációk esélyét és a kezelés utáni kellemetlenségeket. Összességében a Zygoma implantátum nemcsak hatékonyabb, de pácienseink számára is előnyösebb megoldás lehet a hagyományos eljárásokkal szemben.

Zygoma implantátum beültetése

A beültetés előtt részletes diagnosztikai és tervezési lépéseket végzünk. Első lépésként egy CT és egy digitális lenyomat felvétel készül, amely a precíz tervezés alapját biztosítja. Ezután digitálisan megtervezzük a beavatkozást a lehető legjobb eredményre törekedve.

A műtét során a zygomaticus csontba helyezzük az implantátumot, amely nagy precizitást és szakértelmet igényel. Az implantátum megfelelő elhelyezését a legmodernebb 3D számítógépes technológia biztosítja. Az eljárás során speciális műtéti technikákat és tudást alkalmazunk, melyekkel kizárólag az ezen a területen képzett szájsebészek rendelkeznek.

Az all-on-4 és a Zygoma implantátum

Az all-on-4 technika egy forradalmi és közkedvelt megoldás a fogászati implantológia területén. Ez a módszer négy speciálisan elhelyezett implantátumon alapul, amelyek stabilan tartják a teljes fogpótlást. Az implantátumok megfelelő elhelyezésével  maximális stabilitást és funkcionalitást biztosítunk a páciensek számára. Ez a technológia különösen hasznos azoknak, akik jelentős számban vesztették el fogaikat vagy teljes fogatlanságban szenvednek. A 4 implamtátum segítségével a teljes alsó és felső fogsor rögzítésre kerül, így nem szükséges több tucat implantátum beültetése teljes foghiány esetén. Az all-on-4 megoldás rendkívül hatékonyan kombinálható a Zygoma implantátummal, ami tovább növeli a módszer rugalmasságát és alkalmazhatóságát a különböző klinikai helyzetekben. Az all-on-4 technikával együtt alkalmazott Zygoma implantátumok a fogászat egyik leginnovatívabb megoldásai közé tartoznak. Ezek a különleges implantátumok lehetővé teszik, hogy még a legextrémebb csonthiányos esetekben is azonnali, rögzített fogsort kapjanak a páciensek. A Zygoma implantátumok hosszabbak és masszívabbak, mint a hagyományos implantátumok, a járomcsontba kerülnek beültetésre, amely nagyobb stabilitást és tartóerőt nyújt. Ez a kombináció különösen előnyös azok számára, akiknél az állcsont csontmennyisége nem elegendő a hagyományos implantátumok rögzítéséhez és nagy számú foghiánnyal küzdenek. Ennek köszönhetően, a páciensek gyorsabb gyógyulásra és rövidebb kezelési időre számíthatnak, miközben élvezhetik az új, stabil fogsor nyújtotta kényelmet és esztétikai előnyöket.

Azonnali ideiglenes fogpótlás beültetés után

A Zygoma implantátumok alkalmazásának köszönhetően a pácienseink az eljárás napján már ideiglenes, fix fogpótlással távozhatnak, ami nemcsak a folyamat gyorsaságát és hatékonyságát bizonyítja, hanem nagy mértékben hozzájárul a páciensek komfortérzetének és életminőségének növeléséhez is. Ezen modern kezelési módszer lehetővé teszi, hogy pácienseink azonnal élvezhessék a stabil és esztétikailag kifogástalan fogpótlás előnyeit, így nem kell hosszú várakozási idővel és átmeneti kellemetlenségekkel számolniuk.

Kérjen időpontot személyes konzultációra, hogy mielőbb önfeledten mosolyoghasson!

[időpontfoglalás]

FELNŐTT ÉS GYERMEK FOGÁSZATI MAGÁNRENDELÉS
A MUNKÁCSY MIHÁLY UTCÁBAN

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
08.00 órától – 20.00 óráig

Fogszabályozás:
Előre egyeztetett időpontban

Telefon:
+36-92-511-223
+36-92-346-277
+36-30-9854-366
új beteg felvétel – 1 mellék
fogszabályozás – 2 mellék
felnőtt fogászat, szájsebészet – 3 mellék

Email:
info@zalaifogorvos.hu

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
16.00 órától – 22.00 óráig

Munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon
(szombat, vasárnap), valamint ünnepnapokon:
07.00 órától – 13.00 óráig

Bejelentkezés:
Személyesen (munkanapokon 14:00 után)
Telefon (munkanapokon 14:00 után)
+36-92-315-602