Invisalign-lathatatlan-fogszabalyozas

Fogszabályozás

Fogakat szabályozni bármely életkorban lehetséges, de természetesen a legideálisabb gyermekkorban, amikor még a fejlődés során az állcsontok növekedésére is tudunk hatni. A fogszabályozás nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is. Az egészséges élethez elengedhetetlen a megfelelő rágás és a fogak tisztán tartása.

Rendelőnkben egyszerűbb kivehető, rögzített (fém, esztétikus műanyag, porcelán) és a legmodernebb nyelvfelőli – láthatatlan fogszabályzókat használunk. Komplex kezelésként fogszabályzást elősegítő műtét, CT diagnosztika, mini implantátumok és még sok minden más is megtalálható nálunk.

Lágy erőkkel működő, passzív önligírozó technika P21 rendszerrel

A klasszikus, rögzített fogszabályzó készülékeknél gyakran szükséges fogat húzni. Ekkor általában négy kisörlő fogat távolítanak el, minden negyedből egyet-egyet. Ennek segítségével lehet helyet nyerni, mellyel a torlódást megszüntetik, és a különböző harapási rendellenességeket is foghúzással korrigálják. Probléma viszont, hogy ezzel gyakran teljesen egészséges fogak kerülnek eltávolításra. Ez rossz hatással van az arc esztétikájára, hiszen az ajkak beesnek, ami az idő múlásával egyre rosszabb, és feltűnőbb lesz. Az utóbbi időben azonban egy új rendszer terjedt el a fogszabályozási gyakorlatban. Ezek az úgynevezett önligírozó bracket rendszerek. Szinte bármilyen eltérést lehet vele korrigálni, a nagy szembetűnő változásoktól kezdve az pici mozgatásokig. Előnyük a hagyományos rendszerhez képest, hogy itt nem gumikarikák fogják az ívet a bracketekhez, hanem az ív egy speciálisan kialakított zárrendszerben helyezkedik el, melynek köszönhetően kisebb, folyamatosan ható erőkkel dolgozik. Ezzel a rendszerrel érhető el a legszebb, legtermészetesebb eredmény.
Előnyei: lágy erőkkel, kisebb súrlódással dolgozik, ezáltal a páciensnek kisebb fájdalmat kell átélnie, a kezelési idő rövidebb, viselése komfortos, nem okoz kellemetlenséget, nincs felső életkori határ, a hagyományos készülék 4 hetes kontrolljaihoz képest itt elég csupán 8-10 hetente felkeresni a rendelőt, ez a legmodernebb fogszabályozó rendszer, hatékonysága kiváló, létezik fém illetve esztétikus változatban is.

A fogszabályzó kezelés célja

A fogak normális fejlődésének biztosítása gyermekkorban, ezáltal a rágás, beszéd és az ideális esztétikai megjelenés biztosítása. Maradó fogazatban a már kialakult rendellenesen álló fogak kezelése. Mindezeket különböző fogszabályozási módszerekkel lehet megvalósítani:

 • kivehető fogszabályzó készülékkel
 • rögzített fogszabályzó készülékkel -sebészeti úton + fogszabályzó készülékkel

A kivehető fogszabályzó készülék

Ezeket a készülékeket főleg gyermekkorban használjuk a fogak és állcsontok helyes fejlődésének irányítására. A kivehető fogszabályozó készüléket éjszaka és nappal is minél hosszabb ideig kell viselni.
Előnyei: kedvező árfekvésű, beteg által eltávolítható, állcsontok fejlődése befolyásolható, eltávolíthatósága révén könnyen tisztíthatók a fogak és maga a készülék is.
Hátrányai: a fogak testes elmozdítása nem végezhető velük (csak rögzített készülékekkel), a hatékonysága a beteg együttműködésétől (készülék használati idejétől) függ.

Rögzített fogszabályzó készülék

Az elnevezés onnan származik, hogy a bracketek (zárak melyek a drótot tartják) közvetlenül a fog felszínére vannak felragasztva. Ezek a zárak különböző anyagból készülhetnek. A fémbracketek készülhetnek rozsdamentes acélból, aranyból, titániumból, melyek hátránya, hogy nem esztétikusak. Ezért fejlesztették ki a műanyag és porcelán, fogszínű bracketeket. Majd a teljesen esztétikus megoldásként ezeket a bracketeket a fogak belső (nyelvfelőli) oldalára helyezik fel.A fogszabályozó készülék egy enyhe, kontrollált erőt fejt ki a fogakra. Ez a kis erő bizonyos idő alatt képes a fogat elmozdítani és visszairányítani a fogsorba. A folyamatos erő hatására a csont átépül, a nyomás területén lebomlik, a húzóerő területén (azaz a másik oldalon) pedig felépül. A rögzített fogszabályozó készülék esetében először hátsó gyűrűket(kivéve Damon-technika), majd minden egyes fogra bracketeket ragasztanak fel. Ezután a bracketekben levő sínbe végigfektetnek egy speciális drótot, és ezt rögzítik. A drót rugalmassága fejti ki a szükséges erőt a fogakra. Hátránya a magasabb árfekvés, a ragasztás miatt csak fogorvos távolíthatja el, nehezen tisztítható.Előnye: a folyamatos kezelés mellett a kiszámíthatóság, kezelhetőség, állandó erőhatás.

Sebészeti út + fogszabályzó készülék

Az igen nagyfokú rendellenességeket, életkorban megkésve kezelt eseteket illetve előtörésben visszamaradt fogakat nem lehet csupán egyszerűen fogszabályozó készülékkel kezelni. Ezeket ki kell egészíteni bizonyos szájsebészeti műtétetekkel, amely lehet csupán egy fejlődésében visszamaradt fog feltárása, megkeresése, de akár egy vagy két teljes állcsont műtéti áthelyezése is. A fogszabályozás ma már nem csak divat, de komoly egészségügyi és esztétikai kívánalmakat képes teljes mértékben orvosolni. Ehhez szükséges a fogszabályzó fogszakorvost időben felkeresni.

Amennyiben a fogszabályzás mellet döntene akkor első lépésként egy 3D letapogató készülékkel készítünk digitális lenyomatot ,illetve szükségünk lesz egy panoráma röntgenre és egy tele röntgenre. Az így kapott adatokat számítógéppel kiértékeljük, így azonnal pontos kezelési tervet és árat beszélhetünk meg.

Mindketten viselnek fogszabályozót

 

Invisalign fogszabályozó rendszer

 

Az Invisalign egy modern láthatatlan fogszabályozó rendszer, amely a száj szkennelése és számítógépes mosolytervezés után az előre legyártott műanyag fogszabályozó sínek sorozatának használatán alapszik.

Az Invisalign amerikai fogszabályozó rendszer, amelyet világszerte már közel tizenötmillió ember használt. A felhasználok eseteinek mindegyike bekerülve az Invisaligne adatállományába, ami folyamatosan, mint egy mesterséges intelligencia fejleszti magát. Ami rendszert ma a világ legpontosabb digitális fogszabályzó cégévé tette.

A készülék maga egy teljesen átlátszó vékony merev sín, nincs benne fém ív vagy bármilyen más fém alkatrészek.  A sínek egyszerűen kivehetők, így étkezéskor, fogak tisztításakor, rendezvények során könnyen eltávolíthatók, nem kell hordani őket.

A kezelés menete:

 • személyes konzultáció
 • száj szkennelése
 • számítógépes mosolytervezés, amely során a páciens a tervezett mosolyt, fogak helyzetét is láthatja számítógépen (Invisaligne megrendelése)
 • a cég által megküldött sínek átadása, használati információk
 • eseti kontroll, konzultációk (kb. 2 havonta)

Az Invisalign előnyei a hagyományos kezelésekkel szemben:

 1. Láthatatlan fogszabályozó

Az Invisalign készülékek egy könnyed mozdulattal eltávolíthatók a fogakról, így:

 • Nem változtatja meg a mindennapi életet.
 • Könnyebben és alaposabban lehet tisztítani a fogakat.
 • Eltávolítható a készülék, így bizonyos alkalmak esetén, amikor nem szeretné viselni a páciens, ki tudja venni akár több órára is.
 • A sín egyszerűen tisztítható, fertőtleníthető.
 1. Átlátszó sín, ami majdnem láthatatlan

Az Invisalign által kifejlesztett speciális vékony, de erős műanyagból készülnek a sínek. Teljesen átlátszó, nincsenek benne fém drótok, bracketek vagy csavarok. Ezáltal közelről is alig látszik, hogy fogszabályzó van a páciens szájában.

 1. Kényelmes

A kezelés során a használati időtől függően 7-10 naponta kell a síneket cserélni, amit a rendelőnkbe előre vagy postai úton megkap a páciens. A műanyag sín nem irritatív, nem okoz allergiát és mivel a fogak felszínére adaptálták, így nem okoz kellemetlenséget és száj nyálkahártya kidörzsölést, mint a hagyományos készülékek a fogakra ragasztva. Gond nélkül használható sportolás közben, iskolában, munkahelyen.

 1. Egyedi

A száj szkennelését követően a komputeres tervezés során a digitális adathalmaz kiad egy ideális mosolyt, amit további formázgatásokkal egyedivé tesz a kezelő orvos. Így a folyamat pontosan tervezett és kiszámítható lesz.

Az Invisalign hátrányai a hagyományos kezelésekkel szemben

 1. Nem minden fogazati rendellenesség kezelhető ilyen eljárással

A rendszer a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik ma a világon, de sajnos ennek ellenére vannak bizonyos esetek, amelyeket csak rögzített rendszerrel lehet kezelni.

 1. Hatása a használati idejétől függ

A hagyományos készülék rá van ragasztva a fogakra, így folyamatosan és aktívan hatnak a fogak mozgatására. A kivehető készüléket legalább 20-22 órát kell naponta használni.

 1. Magasabb árfekvés

Az eljáráshoz szükséges géppark ára magas, illetve a készülékeket külföldről küldik postán.

Invisalign fogszabályzó készülék típusok és árak

Az Invisalign rendszer esetében is attól függ az fogszabályozás ára, hogy milyen problémát kell kezelni, illetve hány fogívet kezel az orvos.

Invisalign first

850.000 Ft – 1,5 év kezelés

Invisalign express

Mini korrekciók 7 sínnel. Elsősorban kisebb beavatkozásokra, korábban fogszabályozó kezelésen átesett pácienseknek ajánljuk. A front régióban ajánlott, hatékony és gyors esztétikai megoldást kínál.

430.000 Ft/1 fogívre
500.000 Ft/2 fogívre

Invisalign lite

A készülék ideális egyszerű eltérések korrekciójára 14 sínnel.

1.000.000 Ft

Invisalign moderate

A készülék közepes korrekciók esetén ajánlott, 20 sínnel.

1.260.000 Ft (nincs egyfogíves kezelés)

Invisalign comprehensive

Komplex esetek kezelésekre ajánljuk. Korlátlan mennyiségű szkennelést, sínt tartalmaz, 5 év garanciával.

1.500.000 Ft (nincs egyfogíves kezelés)

Esetbemutatás

[twentytwenty]

[/twentytwenty]
Invisalign Lite (6 hónap alatt)

[twentytwenty]

[/twentytwenty]
P21 rögzített készülék

[twentytwenty]

[/twentytwenty]
P21 rögzített készülék

[twentytwenty]

[/twentytwenty]
P21 rögzített készülék

[twentytwenty] [/twentytwenty]

Invisalign comprehensive (8 hónap alatt)

Digitális fogászat

Az Itero Scanner segítségével pácienseink egy teljesen új szinten tekinthetik meg potenciális jövőbeli mosolyukat – a legújabb fejlett algoritmusok segítségével a 3D-s fogazat és az arc vizualizációja valósághű képet ad egy jövőbeli mosolyról.

 

FELNŐTT ÉS GYERMEK FOGÁSZATI MAGÁNRENDELÉS
A MUNKÁCSY MIHÁLY UTCÁBAN

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
08.00 órától – 20.00 óráig

Fogszabályozás:
Előre egyeztetett időpontban

Telefon:
+36-92-511-223
+36-92-346-277
+36-30-9854-366
új beteg felvétel – 1 mellék
fogszabályozás – 2 mellék
felnőtt fogászat, szájsebészet – 3 mellék

Email:
info@zalaifogorvos.hu

ÜGYELETI RENDELŐ OLA UTCÁBAN

Munkanapokon:
16.00 órától – 22.00 óráig

Munkaszüneti napokon, heti pihenőnapokon
(szombat, vasárnap), valamint ünnepnapokon:
07.00 órától – 13.00 óráig

Bejelentkezés:
Személyesen (munkanapokon 14:00 után)
Telefon (munkanapokon 14:00 után)
+36-92-315-602