Invisalign – Láthatatlan fogszabályozás

Invisalign fogszabályozó rendszer – 2023 Régióban először nálunk.

Invisalign majdnem teljesen láthatatlan, eltávolítható sínek sorozata, melyek egyedileg készülnek kimondottan az Ön fogaira. A kezelés megkezdése előtt már virtuálisan látja az eredményt, ami várható a kezelés végére. 7-10 naponta kell cserélni a síneket, hétről hétre fognak fogai mozdulni fokozatosan a végső pozíciójuk irányába. A síneket naponta 22 órát kell hordani. Mivel a sínek egyszerűen eltávolíthatók, így könnyebb az étkezés és ivás a kezelés alatt. A fogak tisztítása is sokkal jobban kivitelezhető, így az orális szájhigiénéje is tökéletes lesz.

A kezelés menete:

 • személyes konzultáció
 • száj szkennelése
 • számítógépes mosolytervezés, amely során a páciens a tervezett mosolyt, fogak helyzetét is láthatja számítógépen (Invisaligne megrendelése)
 • a cég által megküldött sínek átadása, használati információk
 • eseti kontroll, konzultációk

Az Invisalign előnyei a hagyományos kezelésekkel szemben:

 1. Kivehető fogszabályozó

Az Invisalign készülékek egy könnyed mozdulattal eltávolíthatók a fogakról, így:

 • Nem változtatja meg a mindennapi életet.
 • Könnyebben és alaposabban lehet tisztítani a fogakat.
 • Eltávolítható a készülék, így bizonyos alkalmak esetén, amikor nem szeretné viselni a páciens, ki tudja venni akár több órára is.
 • A sín egyszerűen tisztítható, fertőtleníthető.
 1. Átlátszó sín, ami majdnem láthatatlan

Az Invisalign által kifejlesztett speciális vékony, de erős műanyagból készülnek a sínek. Teljesen átlátszó, nincsenek benne fém drótok, bracketek vagy csavarok. Ezáltal közelről is alig látszik, hogy fogszabályzó van a páciens szájában.

 1. Kényelmes

A kezelés során a használati időtől függően 7-10 naponta kell a síneket cserélni, amit a rendelőnkbe előre vagy postai úton megkap a páciens. A műanyag sín nem irritatív, nem okoz allergiát és mivel a fogak felszínére adaptálták, így nem okoz kellemetlenséget és száj nyálkahártya kidörzsölést, mint a hagyományos készülékek a fogakra ragasztva. Gond nélkül használható sportolás közben, iskolában, munkahelyen.

 1. Egyedi

A száj szkennelését követően a komputeres tervezés során a digitális adathalmaz kiad egy ideális mosolyt, amit további formázgatásokkal egyedivé tesz a kezelő orvos. Így a folyamat pontosan tervezett és kiszámítható lesz.