Láthatatlan fogszabályozás

Invisalign fogszabályozó rendszer

Az Invisalign egy modern láthatatlan fogszabályozó rendszer, amely a száj szkennelése és számítógépes mosolytervezés után az előre legyártott műanyag fogszabályozó sínek sorozatának használatán alapszik.

Az Invisalign amerikai fogszabályozó rendszer, amelyet világszerte már közel tizenötmillió ember használt. A felhasználok eseteinek mindegyike bekerülve az Invisaligne adatállományába, ami folyamatosan, mint egy mesterséges intelligencia fejleszti magát. Ami rendszert ma a világ legpontosabb digitális fogszabályzó cégévé tette.

A készülék maga egy teljesen átlátszó vékony merev sín, nincs benne fém ív vagy bármilyen más fém alkatrészek.  A sínek egyszerűen kivehetők, így étkezéskor, fogak tisztításakor, rendezvények során könnyen eltávolíthatók, nem kell hordani őket.

A kezelés menete:

 • személyes konzultáció
 • száj szkennelése
 • számítógépes mosolytervezés, amely során a páciens a tervezett mosolyt, fogak helyzetét is láthatja számítógépen (Invisaligne megrendelése)
 • a cég által megküldött sínek átadása, használati információk
 • eseti kontroll, konzultációk (kb. 2 havonta)

Az Invisalign előnyei a hagyományos kezelésekkel szemben:

 1. Kivehető fogszabályozó

Az Invisalign készülékek egy könnyed mozdulattal eltávolíthatók a fogakról, így:

 • Nem változtatja meg a mindennapi életet.
 • Könnyebben és alaposabban lehet tisztítani a fogakat.
 • Eltávolítható a készülék, így bizonyos alkalmak esetén, amikor nem szeretné viselni a páciens, ki tudja venni akár több órára is.
 • A sín egyszerűen tisztítható, fertőtleníthető.
 1. Átlátszó sín, ami majdnem láthatatlan

Az Invisalign által kifejlesztett speciális vékony, de erős műanyagból készülnek a sínek. Teljesen átlátszó, nincsenek benne fém drótok, bracketek vagy csavarok. Ezáltal közelről is alig látszik, hogy fogszabályzó van a páciens szájában.

 1. Kényelmes

A kezelés során a használati időtől függően 7-10 naponta kell a síneket cserélni, amit a rendelőnkbe előre vagy postai úton megkap a páciens. A műanyag sín nem irritatív, nem okoz allergiát és mivel a fogak felszínére adaptálták, így nem okoz kellemetlenséget és száj nyálkahártya kidörzsölést, mint a hagyományos készülékek a fogakra ragasztva. Gond nélkül használható sportolás közben, iskolában, munkahelyen.

 1. Egyedi

A száj szkennelését követően a komputeres tervezés során a digitális adathalmaz kiad egy ideális mosolyt, amit további formázgatásokkal egyedivé tesz a kezelő orvos. Így a folyamat pontosan tervezett és kiszámítható lesz.

Az Invisalign hátrányai a hagyományos kezelésekkel szemben

 1. Nem minden fogazati rendellenesség kezelhető ilyen eljárással

A rendszer a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik ma a világon, de sajnos ennek ellenére vannak bizonyos esetek, amelyeket csak hagyományos rendszerrel lehet kezelni.

 1. Hatása a használati idejétől függ

A hagyományos készülék rá van ragasztva a fogakra, így folyamatosan és aktívan hatnak a fogak mozgatására. A kivehető készüléket legalább 20-22 órát kell naponta használni.

 1. Magasabb árfekvés

Az eljáráshoz szükséges géppark ára magas, illetve a készülékeket külföldről küldik postán.

Invisalign fogszabályzó készülék típusok és árak

Az Invisalign rendszer esetében is attól függ az fogszabályozás ára, hogy milyen problémát kell kezelni, illetve hány fogívet kezel az orvos.

Invisalign first

850.000 Ft – 1,5 év kezelés

Invisalign express

Mini korrekciók 7 sínig. Elsősorban kisebb beavatkozásokra ajánljuk. A front régióban ajánlott, hatékony és gyors esztétikai megoldást kínál.

430.000 Ft/1 fogívre
500.000 Ft/2 fogívre

Invisalign lite

A készülék ideális közepes eltérések korrekciójára 14 sínig.

1.000.000 Ft

Invisalign moderate

A készülék nagyobb korrekciók esetén ajánlott, 20 sínig.

1.260.000 Ft (nincs egyfogíves kezelés)

Invisalign comprehensive

Nagy kezelésekre ajánljuk. Korlátlan mennyiségű sínt tartalmaz, 5 év garanciával.

1.500.000 Ft (nincs egyfogíves kezelés)