Mikroszkóp

Precízebb gyökérkezelés mikroszkóppal

A mikroszkópos gyökérkezelés a fogászati kezelések új dimenzióját nyitja meg, lehetővé téve számunkra, hogy az apró, szabad szemmel nem látható szövetmaradványokat is észleljük, amelyek gyulladást és fájdalmat okozhatnak. Ennek köszönhetően a korábban reménytelennek ítélt fogak is megtarthatóak.

A  rendelőnkben használt LABOMED PRIMA mikroszkóp 25-30-szoros nagyítása révén pontosabban láthatjuk a gyökércsatornákat, ami jelentősen javítja a diagnózis pontosságát. Ez a technológia lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy az érintett szöveteket pontosabban távolítsák el, minimalizálva a környező szövetek sérülését. A precíz beavatkozások csökkentik a kezelés utáni fájdalmat, gyorsítják a gyógyulást és javítják a kezelés hosszú távú eredményeit. A mikroszkópos gyökérkezelés kiemelkedően magas, akár 99%-os sikerességi aránnyal bír, így biztosítva a fogak egészségét és esztétikáját hosszú távon. Válassza a legmodernebb technológiát fogainak egészségéért!

Mikor van szükség mikroszkópos gyökérkezelésre?

Mikroszkópos gyökérkezelésre akkor kerülhet sor, amikor a hagyományos módszerekkel nehezen kezelhető, bonyolult gyökércsatornájú fogak megmentése szükséges. Ilyen eset lehet például, ha a gyökércsatorna rendkívül szűk vagy elágazó, ami megnehezíti a fogorvos számára a teljes terület tisztítását és fertőtlenítését. Emellett, ha korábbi gyökérkezelés nem hozott eredményt vagy a fogban ismétlődő gyulladás alakul ki, a mikroszkópos újrakezelés javíthat a helyzeten.

A gyökérkezelés során felmerülő problémák

A gyökérkezelés során számos probléma merülhet fel, mint például gyökércsatorna rejtett elágazásainak felismerése, a csatorna teljes hosszának és mélységének megtisztítása vagy éppen a meglévő gyulladásos szövetek maradéktalan eltávolítása. Ezek a problémák növelik a kezelés kudarcának kockázatát, amelyet a mikroszkóp használata jelentősen csökkenthet.

A mikoroszkópos gyökérkezelés előnyei

A mikroszkópos gyökérkezelés fokozott pontosságot és alacsonyabb komplikációs rizikót kínál. A nagyítóeszköz használatával részletesebben látjuk a gyökércsatornát és hatékonyabban tudjuk eltávolítani a gyulladt szöveteket, csökkentve ezzel a további gyulladás és fájdalom kockázatát. A precíz beavatkozás növeli a fogak megőrzésének esélyét és a kezelések hosszú távú sikerességét.

A mikroszkópos gyökérkezelés során a gyökércsatornák jelentős nagyítása lehetővé teszi az apró oldalcsatornák és elágazódások részletes vizsgálatát, amelyek szabad szemmel nem láthatók. Ez nélkülözhetetlen a teljes és alapos kezeléshez. A mikroszkóp segítségével láthatóvá vált gyulladt szövetek eltávolítása kulcsfontosságú a gyógyulási folyamat szempontjából, javítva a kezelés eredményességét és csökkentve a későbbi problémák kockázatát.

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

A mikroszkópos gyökérkezelés több lépésből áll.

  1. Gyökércsatornák feltárása és kezelése: A kezelés kezdetén kézi gyökérkezelő tűket használunk a csatornák kezdetleges tágításához, ami segít elkerülni a repedéseket és perforációkat. A megfelelő tágítás után gépi tűkre váltunk, amik gyorsabb és hatékonyabb tisztítást tesznek lehetővé.
  2. Gyökércsatorna hosszának meghatározása: Digitális eszközzel, meghatározzuk meg a gyökércsatorna hosszát, majd röntgenfelvétellel ellenőrizzük a munka pontosságát.
  3. Csatornák fertőtlenítése: Speciális átöblítőszereket alkalmazunk, hogy alaposan fertőtlenítésük a csatornákat, így kisebb az esélye annak, hogy a foggal ismét probléma merülne fel.
  4. Ideiglenes lezárás: Az első kezelési fázis végén gyógyszeres tömést helyezünk el a fertőtlenített csatornákba, majd egy speciális töméssel zárjuk le a fogat, hogy megakadályozzuk a baktériumok és nyál bejutását a következő ülésig.
  5. A második alkalom: A gyökértömés során alaposan ki kell szárítanunk a csatornákat, mert a gyökértömő anyag érzékeny a nedvességre. Ha ez megtörtént, tömőanyaggal zárjuk le a fog bemeneti nyílását, ezzel befejezve a gyökérkezelési folyamatot.

Fáj-e a mikroszkópos gyökérkezelés?

A mikroszkópos gyökérkezelés általában nem okoz jelentős fájdalmat, mivel a beavatkozás helyi érzéstelenítéssel történik. A páciensek többsége csak minimális kényelmetlenséget érez a kezelés során, és a gyógyulási időszak is jellemzően gyorsabb és kevésbé fájdalmas, köszönhetően a precízebb beavatkozásnak.